FLØYTE MENS DU JOBBER: Det er et nytt spor ut av nå Athen-relaterte bandet Arbor Labor Union (tidligere Pinecones) kalt «Flowerhead.» Singelen brukes til å kunngjøre at bandet vil ha et nytt album ut i februar på Athens egen Arrowhawk Records (Bambara, Shana Falana, Cinemechanica). Singelen er enten et stilistisk skifte eller et tilfelle av kunstnerisk vekst – samtalen din – men faktum er at den er et skritt unna det droney, motoriske, tunge greiene vi er vant til fra bandet. Faktisk synes «Flowerhead» å være mest påvirket av kjøttdukkene og yodeling. Som fan av hver, er jeg nede. Kom i gang angående denne nyheten og Arbor Labor Union som sådan via arrowhawkrecords.com og arborlaborunion.bandcamp.com.

SERENITY SØNDAG: Ny-ish lokale etiketten Garden Portal vil være vert Boston gitarist Joseph Allred søndag 8 desember på Hendershot’s. Han er flaggskipartisten for det gryende merket, som er hjernebarnet til Michael Potter (Null Zone), og lokal støtte til dette showet kommer takket være Madeline Polites, Frank Hurricane og Garden Portal Pond Band. Tro mot smaken av etiketten, er hele showet orientert mot eksperimentell og kompositorisk akustisk musikk. Dette showet er alle aldre, fem dollar på forhånd, $ 7 på døren, starter på 8 p.m. skarp og skal fullføres med 11 p.m. Forhåndsbilletter kan kjøpes på hendershotsathens.com, og du kan dykke dypt inn i show prep på gardenportal.bandcamp.com.

NAVNESPILLET: Selv om hun kommer fra Macon, kaller musiker og låtskriver SaVana Cameron nå Athen hjem. Hun har opptrådt under navnet Atria i lang tid, men har nylig endret det opp og spiller nå under navnet Daughter Snow. Da jeg spurte om endringen, fortalte hun meg navnet «føltes riktig for ånden av [hennes] nye album og kapittel.» Tidligere hadde hun et helt band, men på grunn av noen store livsendringer, inkludert gitarist Zach Farr på vei til New Zealand for å studere musikkterapi, er hun tilbake til å være soloartist. Denne nettadressen vil sannsynligvis endre seg på et tidspunkt, men for nå kan du fortsatt komme i gang med alt dette over på facebook.com/atriaband.

INGEN MER SVART: Det nå krysskontinentale bandet Feather Trade har en ny EP med navnet Press Play UK. Tematisk pløyer det den mørke, dynamiske bakken bandet har perfeksjonert som lyden de siste fem årene eller så. Høydepunktet sporet er åpneren «Deadboy», som tar all svarthet utforsket av, si, Lords of the New Church, tidlig Kjærlighet og Raketter, siste-dagers Flokk av måker og selv nåværende Bambara, deretter blander den med en stor dose klasse bevissthet og krigføring og setter hele greia i brann. Grave, hvis du vil, over på feathertrade.bandcamp.com.

TILBAKE FRA GRAVEN: Noen nye digitale spor kom nettopp fra kirkegården til Humms. De tre sangene, opprinnelig utgitt i 2010 av Silver Spring, MD, etiketten Arnold Records, har funnet seg tilbake på deres åndelige hjem av Gypsy Farm. Det første sporet, «Don’t Think About Death», ble omtalt på bandets album Lemonland. De neste to, «Buttermilk» og «Uncle Sam Took My Baby Away», er henholdsvis bayou psyke og sing-along stil country gospel, og hver ble kjørt grundig gjennom gal sinn maskin av The Humms. Selv firkanter vil grave dette. Sjekk det på gypsyfarmrecords.bandcamp.com, hvor du også kan kjøpe den på vinyl.

HOLIDAY ROCK: FullMåneskolen for musikk vil være vert for sin halvårlige Rockcital på Hendershot’s Sunday, .m 8. For dette arrangementet har alle nåværende elever på skolen blitt gruppert i band og vil utføre et variert utvalg av klassiske og moderne låter. Deltakerne kan nyte forfriskninger og til og med kjøpe varer, så ta noen dollar. Hvis du vil ha mer informasjon om arrangementet og selve skolen, kan du facebook.com/theFullMoonSchoolOfMusic.

Legg igjen en kommentar