Data fra Georgia Department of Public Health om vaksinasjonsfremgang og fallende COVID-19-tilfeller peker alle på fremgang mot en mer normal livsstil i månedene som kommer.

Selv om sakene fortsatt er høyere enn under det meste av pandemien, viser dataene at tilfellene synker i Clarke County. Syv-dagers kjører gjennomsnitt av nye tilfeller i Clarke County var ned til 21 per februar 23 fra 40 på 11 februar, og det tallet har falt konsekvent for de siste fire ukene. Det har vært 11 871 bekreftede tilfeller i Clarke County og ytterligere 2074 positive tilfeller fra raske antigentester, totalt 13 945.

Sykehusinnleggelser økte med 28 i forrige uke, med totalt 450 sykehusinnleggelser for Region E per 21. Andelen pasienter i Region E sykehus med COVID-19 er nå nede i 19%. Ved 65-tiden falt de okkuperte intensivsengene under normal kapasitet på 70 for første gang på uker. Dataene tyder på at ICUer ikke er så stresset som det var i januar.

Dødsfallene økte med minst fem i forrige uke, med 106 totalt bekreftede dødsfall i Clarke County, og ytterligere fem oppført som sannsynlige dødsfall. Sammenlignet med de siste ukene, dette tallet er lavt og tyder på at dødsfall, en henger indikator, kan være bremse ned.

På UGA, dataene i forrige uke antydet at samfunnet spredt på campus kan være avtagende også. Det var totalt 105 positive saker på campus for uken 8-14 februar. Det er ned fra 115 uken før og 181 forrige uke. Overvåkingstesttallene på Legion Field har fortsatt å holde seg stabile, med mer enn 2300 overvåkingstester gjort hver uke konsekvent de siste fem ukene.

Det er gjort store fremskritt på vaksinasjoner de siste ukene. Bare i forrige uke introduserte Georgia Department of Public Health et nytt vaksinasjonsdashbord som inkluderer langt mer tilgang til detaljerte data om vaksinasjonsrater etter fylke. 15. januar hadde Clarke County vaksinert ca. 4000 mennesker. Bare litt over en måned senere viste DPH interaktive vaksinedashbordet at Clarke County har administrert 27 095 doser av vaksinen – 17 711 første doser og 9384 andre doser. Kunngjøringer de siste ukene tyder på at tilbudet vil fortsette å forbedre seg i de kommende ukene og månedene.

Mens Georgia fortsatt etterslep i vaksinasjonsrater nasjonalt, har staten administrert ca 1,6 millioner, inkludert 1,1 millioner første doser og 500.000 andre doser. Forsyningen har fortsatt ikke økt nok til å utvide tilgangen til fase 1B-befolkningen. FDA kan imidlertid godkjenne endose Johnson & Johnson vaksine for nødbruk i slutten av måneden. Det har potensial til å forbedre forsyningsproblemer drastisk.

Legg igjen en kommentar