Flaggstang, som alle lokale bedrifter, kjemper for å holde seg i live. Denne kampen er en hard påminnelse om hvor gjensidig avhengige vi alle er. Vi drikker, spiser, handler og henger på de stedene som eies og bemannes av våre venner. De er avhengige av Flagpole for informasjon, og de annonserer i Flagpole. Vi har alle hele tiden møtt vanskelighetene med å holde små bedrifter i gang. Og nå dette.

Det er en perfekt storm. Det meste av det vi annonserer – arrangementer, konserter, restauranter, barer, klubber – blir kansellert eller innskrenket, med mange av de lokale bedriftene vi er avhengige av å scrambling for å overleve akkurat som vi er, noe som gjør det vanskelig for dem å annonsere på det tidspunktet de trenger å la kundene få vite at de fortsatt tjener – ved henting, drive-through og i noen tilfeller levering. Hvis de ikke annonserer, kan ikke Flagpole fortsette – i hvert fall ikke på samme gamle kjente måter.

Vi prøver alle å finne en vei fremover, en måte å henge på til skrekken slutter, når det måtte være. Og selvfølgelig har skrekken knapt begynt. Når det begynner å rulle, trenger vi alle informasjon mer enn noensinne, og en samfunnsavis blir en livline. Vårt problem er hvordan du holder den linjen festet.

Mange av dere har allerede støttet Flagpole med dine bidrag. Andre har trappet opp nylig for å bidra til Flagpole i denne nye krisen. Din støtte hjelper oss med å møte utgifter, og det oppfordrer oss også til å finne ut en måte å komme oss gjennom denne enestående krisen og ikke miste Athen’ lokalt eide, uavhengige nyhetskilde.

Angrepet av viruset, som en krig eller en naturkatastrofe, akselererer forandring. Over natten er ting ikke hva de var før, og sannsynligvis aldri vil bli igjen. Det siste tiåret har aviser i det minste forsøkt å tilpasse seg endringer som har påvirket den tradisjonelle rollen som å levere informasjon og reklame. Over hele landet har aviser ikke klart å forbli levedyktige og har stengt ned – i mange tilfeller fordi de ble kjøpt og sugd tørr av venturekapitalister som ikke har interesse av journalistikk.

I Athen har Flagpole vært heldig å ha et samfunn der folk fortsatt liker å få tak i papiret, uansett hvor mye de også kan lese det på nettet. Og annonsører vet at de kan nå våre lesere. De fleste annonsørene har ingen penger. Derfor har Flagpole ingen penger.

Hva kan vi gjøre for å overleve? Det er ikke mange alternativer, men vi vurderer nøye de vi har. Vår utfordring er virkelig den samme det alltid har vært: Øk inntektene og kutte utgifter som allerede er kuttet ganske mye til beinet. (Eierne trekker ikke lønn.) En ting er klart: Kjernestabens ansatte gjør oss til Flagpole. De er eksperter; de er dypt forankret i samfunnet vårt, de er dedikert til vår avis. Det vil forbli sant i hvilken form det er publisert. Vi må kanskje si opp deltid, frilansforfattere; Vi må kanskje slutte å skrive ut og gå helt på nettet, men så lenge vi har våre kjerneansatte, har du flaggstangen din.

Det er en merkelig situasjon, egentlig. Vi vet at folk ønsker å lese Flagpole, som alltid har vært et gratis papir og gratis på nettet også. Men vi vet også, i hvert fall for nå, at mange av bedriftene vi er avhengige av for annonsering, også er scrambling for å overleve. Vi vil holde deg informert når vi prøver å omkonfigurere vår operasjon slik at den kan fortsette. I mellomtiden setter vi pris på, mer enn selv vi ordsmeder kan uttrykke, lojaliteten til våre lesere (og våre annonsører i den grad at de er i stand). Du har fortalt oss hvor mye du elsker Flagpole. Du vet hvor høyt vi elsker Athen. Sammen kan vi komme oss gjennom denne krisen og komme ut av den med en publikasjon som er bedre i stand til å takle nye omstendigheter. Mens vi prøver å finne ut den beste måten å fortsette på, vil din støtte hjelpe oss å fortsette. Bare trykk på doner-knappen. takk!

 

Legg igjen en kommentar