Nordøst-helsedistriktet rapporterte den første COVID-19 død i Athen i dag.

Offeret var en 67 år gammel mann som hadde en underliggende medisinsk tilstand, ifølge folkehelsetjenestemenn. Eldre og personer med eksisterende hjerte- eller lungesykdom eller diabetes er mest sannsynlig å dø av COVID-19.

Totalt sett hoppet positive koronavirustester i Georgia til 1026 i dag, med 32 dødsfall. 16 av disse tilfellene ble rapportert i Clarke County og tre i Oconee County.

Medisinske fagfolk og andre presser Oconee County kommissærer til å passere en «ly på plass» ordinans lik den Athen-Clarke County godkjent i forrige uke.

Kommissærer mottok ett brev signert av 70 leger, sykepleiere og andre medisinske fagfolk, og en annen signert av en gruppe progressive Oconee-innbyggere, ifølge Lee Becker ved Oconee County Observations.

Athen sykehus har 50 kritiske omsorg senger og tjene en region på 627.000. Selv om bare en av 500 blir alvorlig syk med COVID-19, ville det bety over 1200 personer som trenger sykehusinnleggelse.

«Tiden har gått for frivillige tiltak og enkel sosial distancing», skrev de medisinske fagfolkene. «Altfor mange samles fortsatt i bedrifter og nabolag med liten respekt for risikoen de utgjør for andre og til helsevesenet vårt.»

Kommisjonens formann John Daniell fortalte Becker at fylket søker frivillig overholdelse av anbefalinger. Men ikke-essensielle bedrifter, som restauranter og treningssentre, forblir åpne i Oconee County til tross for sentrene for sykdomskontroll og forebygging som oppfordrer ingen sammenkomster større enn 10 personer.

I andre coronavirus nyheter, uten konvensjoner eller andre arrangementer planlagt takket være coronavirus, ansatte ved Classic Center og Athen Convention and Visitors Bureau blir repurposed å bygge håndvask stasjoner.

Fra og med i dag monterer ByoPlanet International bærbare sanitærstasjoner i Classic Centers tomme Grand Hall. Det sysselsetter 40 Classic Center og CVB ansatte som ellers ville ha blitt permittert.

I tillegg tilbyr Clarke County School District måltider for CCSD-ansatte å ta med hjem. Mat tilberedt av Emmanuel Stone og kulinariske kunststudenter ved Athens Community Career Academy kan hentes fra 3-5 p.m i dag.

 

Legg igjen en kommentar