For bare to uker siden var Athen en blomstrende collegeby. Så traff koronaviruset, og alt forandret seg.

I begynnelsen av rapporteringen av denne artikkelen gjaldt historien hvordan enkeltpersoner taklet krisen. På lørdag 14 mars observerte denne reporteren en uventet aktiv bar og restaurantscene i sentrum og i Five Points. Dager senere, da krisen ble dypere, stengte de fleste institusjoner og tusenvis av arrangementer, konserter, skuespill og fester ble kansellert. Sosial distancing var den nye normalen, og bedrifter der ansatte befant seg i relativt nærhet til sine kunder begynte å endre sin virksomhet. Disse bedriftene prøver febrilsk å finne en balanse mellom å betjene samfunnet, redusere skade på bunnlinjene og holde verdsatte ansatte i arbeid. For noen selskaper var dette siste målet det viktigste.

En rask undersøkelse fant at mens supermarkeder og andre kjeder forble åpne, annonserte mange lokalt eide bedrifter at de ville stenge i minst to uker, og en gang livlige kommersielle sentre falt stille. I Normaltown bemannet Seth Hendershot disken på sin selvtitulerte kaffebar alene, og oppfordret kundene til å tipse sin favoritt barista via Venmo. Avid Bookshop i Five Points stengte salgsgulvet mens de fortsatt aksepterte bestillinger på nettet. Kjente unntak omfattet supermarkeder og en sprinkling av kafeer og treningssentre. De fleste restauranter har vedtatt fortauskanten som deres trygge respons på krisen.

Restauranter ble pålagt å lukke sine spisesaler, selv om de fortsatt kan servere mat for take-out eller levering. Grub Notes bloggen på flagpole.com har en mer omfattende liste, men her er noen eksempler:

DePalma’s, blant mange andre restauranter, tilbyr fortauskanten service. Partner John Dufur sa at mens virksomheten er av, han er i stand til å holde et lite mannskap arbeider. Han la til at restauranten begynte å bygge finansielle reserver fra og med finanskrisen i 2008, og vil nå kunne tilby lån til sine ansatte for å hjelpe dem med å betale regninger.

Heirloom Cafe eier Jessica Rothacker tilbyr også fortauskanten service. Hun serverer også et familiemåltid til alle sine ansatte, inkludert de som er på permisjon. Rothacker stengte restauranten mandag for å revurdere, men har siden gjenåpnet.

Taqueria del Sol tilbyr fortauskant service også og leverer til legekontorer, som vanligvis har lunsjer levert av farmasøytiske selgere. Manager Brent Plagenhoef dekker til og med kostnadene for måltider for matserviceansatte.

Home.made tilbyr fortauskant service og har også startet en GoFundMe nettsted for å samle inn midler for å hjelpe sine ansatte vær krisen. Etter bare to dager, nettstedet hevet nesten $ 12.000.

Kokker som ønsker lokalt dyrkede ingredienser bør merke seg at det populære Athens Farmers Market har utsatt sin 21 mars åpning i to uker. I stedet kan Athen locavores få sine favorittprodukter, kjøtt og andre produkter på Daily Groceries Co-op eller gjennom Collective Harvest’s CSA.

Andre typer bedrifter og ideelle organisasjoner endrer sin virksomhet. For eksempel opererer Athens Area Human Society med en liten stab på kortere timer, men får fortsatt mange samtaler fra dyreelskere som ønsker å adoptere eller fostre hunder og katter. Shelter direktør Jed Kaylor sa at han har et lite mannskap som håndterer noen dyr som kommer inn fra byråets partnere, for eksempel ACC Animal Services Department, og at disse dyrene raskt blir adoptert av familier.

Green Season Inc., et Atlanta-basert landskapsselskap med sterke bånd til Athen-området, opererer som vanlig, men tar imot sine ansatte ved å tillate dem å bringe barn til kontoret mens skolene er stengt. Classic Groundcover, en stor plantebarnehage som betjener engroskunder over hele verden, opererer på 50% av normale nivåer, men holder hele staben på. «Vi må holde plantene vannet, beskjære planter for vårveksten og forbli i drift», sier assisterende leder Amy Milton.

Mens athenerne nå venter på å få en lønnsskattereduksjon i lønningene sine – hvis de fortsatt får en – og en sjekk fra den føderale regjeringen for å få endene til å møtes, forestiller mange seg måter å tilbringe mye tid innendørs med familien på. Gi oss beskjed om hvordan du bruker tiden din og hvilke Netflix-filmer som gjør den beste jobben med å ta tankene dine bort fra krisen. Kanskje til og med knekke en klassiker som Proust eller Thomas Hardy.

Legg igjen en kommentar