Med skolen i full gang og alle tilbake i byen, sparker lokale filantroper av høstens innsamlingssesong på lørdag 25 august med tre arrangementer som gjenspeiler Athen unike ånd.

Den travle dagen starter med Children First Inc.s største arrangement av året, Over The Edge. Children First er en lokal barnevern nonprofit, og $ 30.000 fundraising mål for arrangementet går mot vedlikehold og utvikling av programmer som Athen-Oconee CASA (en organisasjon som gir kvalifiserte spesielle talsmenn for mindreårige i rettssaker), Nancy Travis Childcare Project og Interfaith Hospitality Network (en gruppe kirker som huser hjemløse familier).

Hvis det er vanskelig å forestille seg en rappelleringsfest på taket, beskriver Barnas første administrerende direktør Susie Weller arrangementet som å ha stemningen i et billøp – fartsfylt, morsomt og høyt. Deltakerne vil rappellere ned West Broad Street-siden av SPARC-bygningen fra 9 a.m.-2 p.m., og det vil også være musikk, mat, et hoppehus, barnespill, ansiktsmaling og mer.

Dette blir Wells’ tredje år rappellerer for kjærligheten til lokale barn, men ordfører-valgt Kelly Girtz første. «Jeg har vært på stiger og stillas ofte gjør byggearbeid, men ideen om rappellering gjør meg litt nervøs,» sier han, men han har tenkt å dykke rett inn. «Livet er for å leve, så du bør finne ting som gir deg energi, og balansere arbeidet med litt moro. Jeg har vanskelig for å si nei til hendelser som dette.»

Girtz har en travel dag foran seg, fordi senere vil han være leppe-synkronisering for sitt liv på 17th Annual Groovy Nights, en Project Safe fundraiser og leppe sync kamp som tar sikte på å øke bevisstheten om (og midler til) nonprofit oppdrag av støtte og talsmann for overlevende av intim partner vold. Billetter til natten med dans, vintage cocktail spesialiteter, henna tatoveringer og tarot lesninger på The Foundry er $ 25 eller $ 18 for studenter.

Dette blir også Girtz’s første Groovy Nights, men han blir tett på hva vi kan forvente. «Jeg skal leppe-synkronisere en hit fra 80-tallet … noe mot type, sier han. «Jeg lar deg gjette.»

Det er en ganske saftig teaser, siden Groovy Nights er mye mer enn karaoke eller unenthused pantomiming. Deltakerne bringer en Vegas-stil stil til sine forestillinger ved å gå all-out med hår, sminke, kostymer og danserutiner. Et overfladisk blikk rundt Facebook-siden viser at selv deltakere, enn si konkurrenter, må bringe varmen med killer utseende. Noen må tross alt vinne kostymekonkurransen.

I fjor så innføringen av den konkurransedyktige «’70s vs. ’80s» vinkel, og i år bringer en endring av arena fra 40 Watt Club til The Foundry. Deltakerne stemmer på lip sync vinnerne ved å donere til favorittartister, og disse midlene går til direkte for å holde Project Safe blomstrende.

Også lørdag, en annen fundraiser, Will Rock 4 Food, vil sparke av på Terrapin Brewing Co. kl 16:30.m. WR4F fordeler Food 2 Kids, en Food Bank of Northeast Georgia program. En av fem innbyggere i Athen er usikre på mat, ifølge det amerikanske landbruksdepartementet, og «100 prosent av barna i hele Clarke [County] mottar gratis eller redusert pris lunsj på grunn av de ekstremt høye matusikkerhetsnivåene», sier Susan Dodson, programkoordinator for matbanken. Food 2 Kids gir mat til lokale barn som trenger det, og det har til og med en venteliste.

Innsamlingsaksjonen skjer i Terrapins utehage, og Dodson sier de har gått all-out for deres 10-årsjubileumsarrangement i år. De vil ha over 21 matleverandører og større loddtrekningspremier, med ukelange resortpakker på bordet. De har forsterket sin tilstedeværelse på sosiale medier ved å få et Snapchat-filter for arrangementet, og lokale musikere vil inkludere Pickled Holler, Spectralite og Ty Manning og Slawdog Biscuits, og den lokale skuespilleren Lisa Mende av «Seinfeld» berømmelse vil være DJ.

Det er en ganske tettpakket 24 timer for lokale filantroper. Girtz er ikke headlining WR4F, men han er kjent for å nyte en øl, og det ender på 7:30 p.m.-som ville forlate ham akkurat nok tid til å hightail det over til Foundry fra Newton Bridge Road.

 

Legg igjen en kommentar