Nashville-duoen Cherub ledet et fullpakket show på Georgia Theatre i forrige uke, sammen med åpnerne Modern Measure og Daily Bread. Alle tre aktene var av EDM overtalelse, men inneholdt mykere, mer avslappet toner enn headbanging typer som Skrillex vanligvis finnes på store festivaler.

Modern Measure spilte først til et sparsomt publikum, og sparket i gang showet med sin positive, entusiastiske energi. Ved siden av spillet var Daily Bread, og mens hans sett var tilsvarende elektronisk, var den generelle følelsen mye tyngre og intens. Det var litt for mye bass for min smak, og jeg tror han ville ha gjort det bra for å innlemme en slags messing, eller i det minste introdusere litt variasjon i instrumentering.

Da Cherub kom inn på scenen, var publikum pakket helt til det øvre dekket av baren. Den etterlengtede inngangen skuffet ikke. Da bandet gikk inn på scenen, steg skyformede lys ned fra taket. Lysene beveget seg opp og ned gjennom hele settet, skiftende farger med musikken.

Dette var uten tvil det beste scenedesignet jeg har sett på Georgia Theatre. Det var kreativt og, ærlig talt, hypnotiserende. Det var flere ganger at jeg måtte dra blikket fra lysene til scenen, slik at jeg ikke ville gå glipp av hele forestillingen. Halvveis gjennom Cherubs sett flyttet jeg fra første rad til balkongen slik at jeg kunne se lysene der de var designet for å treffe, i stedet for bjelkene som traff bak meg. Jeg gir det settet design en 10 av 10, og dømme fra publikums reaksjon, tror jeg de ville være enige.

Dessverre levde forestillingen ikke opp til det ekstravagante designet. Instrumenteringen var flott, med gitararbeidet stående ut som stjernen i showet. Vokalen samsvarer imidlertid ikke med gruppens innspilte lyd, og det var ofte vanskelig å forstå hva som ble sagt, eller sunget. Det er ekstremt vanskelig å gjenskape innspilt lyd i en live setting, spesielt når det gjelder vokal. Men for en gruppe cherub størrelse, jeg forventet dette og ble til slutt skuffet.

Bandets største hit er «Doses and Mimosas», som ble listet på nr. De reddet dette sporet for encore, og det var, etter min mening, den beste delen av showet. Jeg tror det var et smart trekk å redde dette sporet til slutt – de gjorde det bra og lot publikum føle seg begeistret og fornøyd.

 

Legg igjen en kommentar