Vel, folkens, et år med Athen musikk er på vei inn i solnedgangen. Det er lenge siden Athen hadde et så full-on, knockout år for musikk. Jeg har ærlig talt ingen anelse om hva jeg skal tilskrive dette til, men antall utrolige lokale utgivelser og helt fantastiske show i år gjorde 2019 en for bøkene. Litt av en måte å avslutte et tiår på, folkens. Bra på deg. Det er fortsatt litt nytt å snakke om før vi ruller inn i det nye året, så se nedenfor for alt det snakket …

PASS THE AMMUNITION: The Pink Stones vil gi ut sin nye dobbeltsingel Jesus & Jimmy («Jesus & Peterbuilt» b / w «The Ballad of Jimmy Meadows») fredag 20 desember og vil feire torsdag 19 desember på Flicker Theatre and Bar sammen med Athens Cowboy Choir, Dylan og Earl, og Johnson og Beskin Got a Stew Goin ‘ (aka Thomas Johnson fra Futurebirds og Drew Beskin of Laser Brains). Hele showet er en fordel for all-frivillig dyr redning Athenspets, så legg av disse gjesteliste forespørsler, ville du? Det er ikke ofte dette skjer, men Athens musikkguder smilte til de unge Pink Stones med «Jesus & Peterbuilt.» Det var en gave til bandet fra den legendariske athenske countryartisten og velkjente WaterMan Greg Reece (Redneck GReece Delux). Han trodde bandet trengte en lastebil kjøresang, så han skrev denne og ga den til dem. Kan jeg få en amen, dere? Forresten, sangen kokker på en måte som ligner på, si, vanlig hastighet Gram Parsons, eller kanskje mer avslappet Buck Owens. Hvis du vil ha mer informasjon, facebook.com/thepinkstoners, og mens du blir informert, kan du se alle de søte ansiktene facebook.com/AthensPets.

HALV SØVN: Quiet Evenings (Grant og Rachel Evans) returnerer på halvparten av en delt utgivelse mellom seg selv og Monotronique (Roman Kurhan). Kassetten heter Tålmodighet, og i hvert fall i denne sammenhengen er det mer hjelpsomt lærerikt enn deklarativ. The Quiet Evenings spor, «Distance», er subtil og bare beroligende hvis du ikke tenker for mye på det. Ellers vil forsiktige lyttere legge merke til sine knirker i midten og følelsen av ikke-oppløsning på slutten. For sin del veier Monotronique inn med «Organ Music», som faktisk beroliger hele veien gjennom, om enn litt for tunghendt til å bli beskrevet som «ambient». Denne utgivelsen kommer med tillatelse fra Berlins Vaagner-etikett, og du kan finne ut mer via vaagner.bandcamp.com.

OPEN YR PRESENTS: Musiker, komponist og skogsskjær Chris Amell har spilt inn og produsert under navnet Peaks i flere år og har nettopp gitt ut et nytt album kalt Topographic. Det ville være en vill underdrivelse å si at jeg var begeistret for at dette skulle krysse skrivebordet mitt. Ett klikk gjennom til hans High Grade Media Bandcamp-side avslørte en veritabel skattekiste av hittil ulyttet til – av meg, i det minste – opptak som går tilbake til minst 2009. Uansett, Topographic har åtte spor som utforsker det dansbare området elektronisk atmosfære med bestemte øyeblikk av melodisk glitchiness, trip-hop swagger og iskald crafty diligence. Fans av Aphex Twin og, i mindre grad, Tricky vil grave dette mye. Høydepunkter inkluderer «What We Became», «Are You Awake or Just Dreaming?» og «Big Sky». Sjekk dette ut på highgrademedia.bandcamp.com, og vær en fan på facebook.com/HighGradeMedia.

SESONGENS BETYDNINGER: Annie Leeth har nettopp gitt ut sitt nye album, Mortal, og det er en ekte hodetelefonhumdinger. Spesielt behagelig er kammerkonsentrasjonene av «Tube Screamer», den milde elektriske pianokomposisjonen «Nesten 22» og den subtilt presserende «Redo! Gjør om!». Jeg trenger litt mer tid med denne for å ta det helt inn, men jeg er ganske glad på første rødme. Leeth er en kunstner i den sanneste forstand, slik at det er tilrådelig å sette til side eventuelle forventninger og bare oppleve hvert stykke arbeid på en som er, ad hoc basis og deretter la det samle seg til et helt stykke. Start ad-hocing på annieleeth.bandcamp.com. Se dere i 2020!

Legg igjen en kommentar